Nieuws

Omzet accon avm stijgt naar 100 miljoen

Mede als gevolg van overnames is de omzet van accon avm adviseurs en accountants gestegen naar ruim 100 miljoen euro in 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie.

In 2014 realiseerde accon avm nog een omzet van 96 miljoen euro, dat is in 2015 gestegen naar 100,7 miljoen, een stijging van 4,9 procent. De groei werd vooral gerealiseerd binnen de discipline accountancy, waar de omzet steeg van 74,6 naar 78,9 miljoen. Het aantal medewerkers groeide met ruim één procent naar een totaal van 978.

Kwaliteit

Het kantoor heeft  volgens bestuursvoorzitter Peter Feijtel in 2015 "flink geïnvesteerd in ICT, in de werving van nieuwe medewerkers via jaarlagen en in verhoging van de efficiency van de standaard accountancydienstverlening".

Het verslag bericht in dat verband over de start van Acconline, ontstaan uit een doorstart van het digitale administratiekantoor Ellen4Biz. Acconline is nu de handelsnaam voor de activiteiten van accon avm consultants bv.

Het jaarverslag meldt verder het uitrollen van een kwaliteitsverbeteringsprogramma onder de naam ‘operation Margaret’. Doel hiervan was om in 150 dagen een "fundamentele en operationele verandering" te realiseren. Het verslag spreekt van "de meest ingrijpende veranderingsslag in de geschiedenis van de controlepraktijk. Van organisatiestructuur tot aansturingsmechanisme en van opleiding & training tot arbeidsmarktcommunicatie zijn ingrijpende transformaties doorgevoerd".

Coöperatie

Accon avm houdt vast aan haar model van een "coöperatieve, niet winst gedreven organisatie zonder partnerstructuur, maar met een maatschappelijk gedreven doelstelling", aldus Feijtel. De organisatie is voor 2016 "gematigd optimistisch" en verwacht een stabilisatie van de omzet. "We gaan door met de ingezette lijn van maximale efficiency van de standaard dienstverlening, digitalisering en online dienstverlening en groei van de (internationale) adviespraktijk."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.