Nieuws

Oud-accountancystudente EY gaat voor goud bij Spelen in Rio

Gwen Jorgensen, tweevoudig wereldkampioen triathlon, geldt als medaillefavoriet tijdens de Olympische Spelen in Rio. Eerder werkte ze als accountant in opleiding bij EY in Milwaukee (VS).

EY, in Nederland sponsor van NOC-NSF, bericht op haar website over de sportieve loopbaan van Jorgensen. Tijdens haar studie aan de universiteit van Wisconsin-Madison was ze al actief in de sport, eerst als zwemster en later als hardloopster.

Ondanks haar passie voor sport koos Jorgensen voor een opleiding tot CPA en ging als stagiair aan de slag bij EY. Tot ze werd gebeld door USA Triathlon, verbonden aan het US Olympic Committee.

Dankzij de steun van haar leidinggevende bij EY kon ze de nodige uren vrijmaken voor een nieuwe carrière als triathlon atleet. Inmiddels heeft Gwen wereldwijd aan meer dan 35 triathlons deelgenomen. Van haar laatste twintig races won ze er zeventien. Een lekke band gooide roet in het eten bij de Spelen van 2012 in Londen. Daarom gaat de oud-accountancystudente nu voor goud in Rio.

Jorgensen ziet de nodige overeenkomsten tussen accountancy en haar sport: "Beide vragen om hard werken, discipline, planmatig werken en georganiseerdheid."  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.