Nieuws

De Jong & Laan verliest proces over grondaankoop

Het accountantskantoor De Jong & Laan heeft een langslepende rechtszaak verloren over de aankoop van een stuk grond en moet 1,7 miljoen euro betalen aan de andere partij.

Dat meldt Tubantia. Het conflict gaat over een stuk grond langs de A35 bij Almelo. De Jong & Laan had vlak voor de crisis aangegeven het stuk grond te willen kopen van Restyle Groep Nederland (RGN) om daar een nieuw hoofdkantoor te bouwen, maar zag wegens de crisis af van de koop. Volgens RGN waren er echter al allerlei afspraken over de aankoop van de grond gemaakt, en RGN sleepte het accountantskantoor voor de rechter.

Het gerechtshof in Den Bosch geeft RGN nu gelijk, waardoor het kantoor alsnog de grond moet overnemen van RGN tegen een prijs van 415.000 euro. Daarbij moet De Jong & Laan gemaakte kosten die gemoeid waren met de verkoop vergoeden, evenals eerdere proceskosten en advocaatkosten, waardoor het accountantskantoor in totaal 1,7 miljoen euro aan RGN moet betalen.

De Jong & Laan kan nog in cassatie gaan tegen de uitspraak, maar zegt tegen Tubantia zich hier nog over te beraden. Volgens directielid Arnold van Leeuwen komt De Jong & Laan niet in financiële problemen door de uitspraak.

Bron: Tubantia

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.