Nieuws

Financiën overgedragen aan nieuwe minister

Wopke Hoekstra heeft als nieuwe minister van Financiën in het kabinet Rutte III de sleutel van het ministerie overgenomen van zijn voorganger Jeroen Dijsselbloem. Hoekstra kreeg de sleutel van de symbolische schatkist op het ministerie, na de officiële beëdiging van het nieuwe kabinet door koning Willem-Alexander.

Mr. W.B. (Wopke) Hoekstra (1975) vervulde na zijn rechtenstudie commerciële functies voor Shell in Berlijn, Hamburg en Rotterdam. Na het behalen van zijn MBA trad hij in dienst bij McKinsey. Sinds 2011 combineerde hij zijn werk bij die organisatie met het lidmaatschap van de Eerste Kamer, waar hij vicevoorzitter was van de CDA-fractie en lid van de Senaatscommissie Financiën.

“Voor mij is de hoofdvraag bij elke euro die we uitgeven: is dit de verstandigste manier om het geld te besteden, voor Nederland en de Nederlanders? Vertrouwen in de toekomst gaat namelijk over meer dan netjes boekhouden alleen”, aldus Hoekstra in een statement op de website van Financiën. Zijn publieke optreden als minister van Financiën begint met het debat over de regeringsverklaring op 1 november aanstaande.

De nieuwe minister neemt het accountantsdossier over van zijn voorganger Jeroen Dijsselbloem. Die verlaat de Nederlandse politiek, maar blijft nog enkele maanden voorzitter van de eurogroep.

Foto © ANP Foto

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.