Nieuws

'Huis voor Klokkenluiders moet terug naar af'

Het Huis voor Klokkenluiders moet helemaal terug naar de tekentafel. Van voren af aan moet een nieuwe opzet worden ontworpen voor de organisatie, die mensen wil helpen als zij misstanden bij hun bedrijf of bij de overheid willen melden. Het huidige bestuur vertrekt.

Het Huis voor Klokkenluiders heeft donderdag de uitkomsten van een onderzoek naar buiten gebracht. Het Huis heeft twee 'vleugels': de ene kant adviseert mensen die een klacht willen doorgeven, de andere kant onderzoekt mogelijke misstanden. Adviseur Maarten Ruys concludeert dat de scheiding het moeilijk maakt om de organisatie aan te sturen. Bestuur en medewerkers zijn verdeeld en het bestuur heeft niet genoeg steun onder het personeel. Daarom zou er een "Huis voor Klokkenluiders 2.0" moeten komen.

Het Huis ging vorig jaar van start. De organisatie kreeg meteen veel meer meldingen dan verwacht.

Voorzitter Paul Lovens was enkele maanden geleden al vertrokken. Zijn taken werden waargenomen door Edith Snoeij. Zij vertrekt nu ook, net als de andere bestuursleden. Het Huis vraagt minister Ollongren om zo snel mogelijk een interim-bestuur te benoemen.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.