Nieuws

'Brexit is positief voor accountants'

De brexit zorgt volgens Britse politici voor meer werk voor accountants, omdat het bedrijfsleven de accountant hard nodig heeft door alle zaken die komen kijken bij het verlaten van de EU.

Dat blijkt uit een enquête onder Britse parlementsleden door Yougov, in opdracht van de Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) en de Association of Accounting Technicians (AAT). Van de parlementsleden denkt 47 procent dat de brexit een positieve impact op het accountantsberoep zal hebben, 23 procent denkt juist van niet, en 25 procent weet het niet.

Verder blijkt ook dat veel parlementsleden (55 procent) geloven dat EU-belastingregelgeving, die momenteel nog geldt in het Verenigd Koninkrijk, nu al kritisch onder de loep moet worden genomen, in plaats van te wachten tot na de brexit.

Toch zijn de parlementsleden het nog altijd niet eens over het effect dat de brexit gaat hebben op grote bedrijven. 42 procent denkt dat het geen negatieve impact zal hebben, 43 procent denkt van wel.

Veel zal ook afhangen van hoe er wordt omgesprongen met de zogeheten passporting rights. Dit zijn speciale regelingen waardoor bedrijven die in het VK zijn gevestigd momenteel nog financiële diensten mogen aanbieden aan de rest van de EU op basis van één set regels. Wanneer die rechten verdwijnen wordt dit een stuk ingewikkelder. Parlementsleden zijn verdeeld over hoe belangrijk deze rechten zijn: 40 procent zegt dat het 'essentieel' is dat er een soortgelijke regeling komt, 29 procent vindt van niet, 25 procent weet het niet zeker.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.