Nieuws

Big four spinnen garen bij brexit-onzekerheid

De adviestakken van de Britse big four profiteren van de onzekerheid rondom de brexit.

Dat blijkt uit onderzoek van Source Global Research waar Economia uit citeert. De Britse adviesmarkt is vorig jaar vier maal harder gegroeid dan de economie en uit het onderzoek blijkt dat 82 procent van de potentiële adviesklanten aan wil kloppen bij een van de big four. 77 procent denkt dat uitgaven aan consultancy komend jaar zal toenemen, en 32 procent denkt dat die toename meer dan 20 procent zal bedragen.

De big four doen het volgens het rapport goed omdat zij zich nu al sterk profileren als brexit-experts, terwijl de kleine en middelgrote kantoren een meer afwachtende houding hebben. Verder speelt natuurlijk mee dat veel grote bedrijven al klant zijn bij de big four en voor brexit-advies zullen aankloppen bij het advieskantoor waar ze al mee samenwerken.

De brexit-adviesbehoefte is het grootst bij de financiële dienstverleners. Volgens het rapport heersen er in deze sector vooral zorgen over werkvergunningen. Besluiten die invloed hebben op het momenteel nog vrije verkeer van personen in de EU zullen volgens analisten namelijk veel impact hebben op internationaal opererende bedrijven. Veel van die bedrijven zijn daarom bereid om veel geld uit te geven aan consultants die ervoor zorgen dat alle zaken zo snel mogelijk op orde zijn zodra er meer duidelijkheid is over nieuwe regelgeving.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.