Nieuws

Extendum tekent nieuw koepelconvenant Horizontaal Toezicht

Extendum, brancheorganisatie voor mkb-accountantskantoren, heeft een nieuw koepelconvenant Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst getekend.

Halverwege 2016 heeft Extendum een doorstart gemaakt nadat de brancheorganisatie begin juni failliet werd verklaard. Direct hierna heeft Extendum stappen ondernomen om het oude convenant met de Belastingdienst voort te zetten. 

Ralph Vaessen, directeur Extendum: "Wij willen de accountantskantoren die bij Extendum zijn aangesloten de mogelijkheid bieden om voor hun cliënten aangiften onder de werking van het horizontaal toezicht in te dienen en om gebruik te kunnen maken van het vooroverleg. De zekerheid die het horizontaal toezicht biedt, is voor de deelnemende partijen van groot belang. Door het Koepelconvenant Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst kunnen wij die accountantskantoren hierin ondersteunen."

Gerelateerd

Afbeelding Opinie

Horizontaal toezicht: vertrouwen is maatwerk

Recent werd bericht dat de nieuwe directeur-generaal van de Belastingdienst het horizontaal toezicht grondig zou willen aanpakken. Al eerder was er veel kritiek op horizontaal toezicht geuit. Ook zijn er in de Panama-papers bedrijven opgedoken die onder dit type toezicht vallen. Het wordt tijd dat dit op vertrouwen gebaseerde toezicht ook daadwerkelijk gaat kijken naar wie wanneer en in welke mate te vertrouwen is. Een paar lessen voor de Belastingdienst, op basis van wetenschappelijk onderzoek.

x 3 31 3 Jacco Wielhouwer

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.