Nieuws

Omzet ABAB stijgt, met name in adviespraktijk

De omzet van ABAB Accountants en Adviseurs steeg van 56,3 miljoen euro in 2015 naar 57,1 miljoen euro in 2016. De omzetstijging deed zich voor over de gehele breedte van de dienstverlening, maar met name in de adviespraktijk. De juridische dienstverlening maakte de grootste groei door.

"Mede door schaarste van personeel maken accountantsorganisaties keuzes", aldus het kantoor. "ABAB kiest nadrukkelijk voor de midden- en grootzakelijke markt. Dit resulteerde in groei binnen de audit en assurance-praktijk." 

Focus in 2017 op versterken adviespraktijk 

ABAB constateert dat de adviesbehoefte van klanten toeneemt. De focus ligt in 2017 dan ook op het versterken van de adviespraktijk. Het verder ontwikkelen van relatiemanagement en het investeren in onlinetoepassingen zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. De administratieve omzet daarentegen blijft onder druk staan.

Het kantoor verwacht in 2017 een lichte stijging van de omzet. "Hierbij is de uitdaging om invulling te geven aan de gewenste uitbreiding van het aantal medewerkers in een krappe arbeidsmarkt."

'Publiek-belang-compliant'

ABAB meldt dat het kantoor al vergevorderd is met de implementatie van de verbetermaatregelen voor niet-oob-accountantsorganisaties uit het rapport In het publiek belang, het kan echt beter! voor en verwacht vanaf eind 2017 'publiek-belang-compliant' te zijn.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.