Nieuws

KPMG hoogst genoteerde accountantskantoor in Top 50 favoriete werkgevers

KPMG is het hoogst genoteerde accountantskantoor in de editie 2017 van de Top 50 favoriete werkgevers uit het Intermediair Imago Onderzoek. Het kantoor staat op plaats 22 in de top 50 van favoriete werkgevers van hoogopgeleiden.

KPMG daalt daarmee enkele plaatsen ten opzichte van de vorige lijst. Toen bezette het kantoor de achttiende plaats.

Ook de andere big four-kantoren staan in de lijst: Deloitte op plaats 26 (vorig jaar 27), EY op 29 (dit jaar voor het eerst in de lijst) en PwC op 32 (vorig jaar 31).

Dit jaar staat Philips op de eerste plaats. Het electronicaconcern onttroont daarmee Shell, dat vorig jaar de favoriete werkgever was. Rabobank, Unilever en ING completeren de top 5. Snelste stijger is de gemeente Amsterdam.

Arbeidsmarkt: optimisme regeert

Uit het onderzoek onder ruim vierduizend hoogopgeleiden blijkt dat het vertrouwen in de arbeidsmarkt omhoogschiet. 42 procent van de respondenten bestempelt de huidige arbeidsmarkt als (zeer) gunstig. In 2016 was dat nog 23 procent. Op het dieptepunt in 2013 oordeelde slechts 7 procent (zeer) gunstig over de arbeidsmarkt.

De toekomst wordt nog zonniger ingezien: 50 procent van de respondenten denkt dat de arbeidsmarkt komend jaar verder aantrekt, tegen 40 procent in 2016 en 20 procent op het dieptepunt in 2013.

» Whitepaper: Intermediair Imago Onderzoek 2017

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.