Nieuws

Britten waarschuwen voor digitale valuta

De Britse financiële waakhond FCA waarschuwt voor deelname aan de uitgifte van nieuwe digitale valuta.

Deze initial coin offerings (ICO's) zijn volgens de FCA zeer risicovol en speculatief. Initial coin offerings zijn een alternatieve manier voor startende bedrijven om kapitaal bij investeerders op te halen, een soort middenweg tussen crowdfunding en een aandelenemissie. De FCA laat weten dat deze meestal niet gereguleerd worden en dat investeerders dus op geen enkele manier beschermd worden. Ook is er veel ruimte voor fraude met ICO's.

Vorige week maakte China al bekend dat ICO's voortaan verboden zijn in dat land. Zo mogen banken geen diensten meer verlenen bij zulke transacties. China en andere landen zien cryptomunten als een bedreiging voor de financiële stabiliteit, onder meer omdat virtuele valuta gevoelig zijn voor criminaliteit zoals het witwassen van geld en sterk in waarde schommelen.

Ernstig incident

De Amerikaanse toezichthouder SEC kondigde eind juli aan dat het scherper toezicht ging houden op ICO's naar aanleiding van een ernstig incident bij een ICO van investeringsfonds The DAO, waarbij 50 miljoen verloren ging. De SEC bracht kort daarna ook een nieuw investor bulletin uit, waarin investeerders alles kunnen lezen over ICO's.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.