Nieuws

Drukte bij afscheid NBA-directeur Van Arkel

Veel NBA-leden, collega's en andere belangstellenden hebben op 25 januari afscheid genomen van vertrekkend algemeen directeur Anne-Marike van Arkel. Na elf jaar leiding geven aan achtereenvolgens NOvAA en NBA vindt zij het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Onder de vele belangstellenden waren, naast collega's, (oud-)bestuurders en individuele leden, ook vertegenwoordigers van de Belgische beroepsorganisatie en voorzitter Bodo Richardt van de Europese organisatie voor mkb-accountants EFAA.

Foto Anne-Marike van Arkel

Van Arkel werd bij haar afscheid toegesproken door oud-NOvAA-voorzitter en oud-NBA-vice-voorzitter Dirk ter Harmsel. Die belichtte met name de jaren waarin zij als opvolger van Peter Legerstee leiding gaf aan de NOvAA in Den Haag. Een jaar na haar aantreden, in het voorjaar van 2008, kwamen de eerste gesprekken voor een fusie met het NIVRA op gang. Ter Harmsel prees haar rol bij het fusieproces en memoreerde daarbij twee zekerheden: "Anne-Marike is niet bang. En op Anne-Marike kun je bouwen."

Topvrouw

Collega-directeur Berry Wammes ging in op de dagelijkse samenwerking met Van Arkel binnen de NBA. Een organisatie met aandacht en ruimte voor mensen en een wat 'fuzzy' omgeving, waarin niet alles altijd strak en formeel geregeld hoeft te zijn, daarin voelde de vertrekkend algemeen directeur zich thuis, aldus Wammes. Van haar jarenlange assistente Boukje Jansen ontving Van Arkel vervolgens een eigen 'Topvrouw'-magazine met bijdragen van veel van haar collega's.

NBA-voorzitter Pieter Jongstra prees in het bijzonder de rol van Van Arkel als spil bij het organiseren van de beroepseed voor accountants, die binnen een jaar door meer dan 99 procent van alle actieve accountants is afgelegd.

Hart en ziel

Van Arkel dankte haar collega's, bestuurders en relaties voor de samenwerking. Zij omschreef de NBA als "een club waar mensen met hart en ziel werken voor het accountantsberoep".  De vertrekkend algemeen directeur is opgevolgd door Harm Mannak als interim-directeur. Zelf kiest Van Arkel de komende tijd ook voor een interimrol.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.