Nieuws

Harm Mannak interim-directeur NBA

De NBA heeft Harm Mannak aangesteld als interim-directeur. Hij volgt vertrekkend algemeen directeur Anne-Marike van Arkel op.

Mannak (59) begint per 15 januari 2018 en is aangesteld voor een periode van in principe negen maanden, aldus de NBA. Hij zal gedurende die tijd de taken van de algemeen directeur waarnemen. Ook moet hij, op basis van het visiedocument en een nog op te stellen meerjarenplan van de NBA, de voorwaarden in kaart brengen voor een bureauorganisatie die de daarbij behorende doelen kan realiseren.

Algemeen directeur Anne-Marike van Arkel kondigde eind oktober 2017 haar vertrek aan, na elf jaar leiding te hebben gegeven aan achtereenvolgens de NOvAA en fusieorganisatie NBA. “Na zoveel jaar merk je dat je meer onderdeel van het systeem wordt, minder input van buitenaf kunt inbrengen”, zo motiveerde zij haar besluit om "nieuwe wegen te bewandelen". Van Arkel vertrekt per 1 februari.

Twee directeuren

De directie van de NBA blijft met de aanstelling van Mannak uit twee leden bestaan. Directeur Berry Wammes is vooral belast met beroepsontwikkeling, regelgeving en toezicht en de internationale activiteiten van de beroepsorganisatie.

Harm Mannak (59) was eerder als bestuurder werkzaam in verschillende sectoren, waaronder chemie, openbaar vervoer, luchtvaart, automotive en de publieke sector. Sinds 2004 vervult hij vanuit zijn eigen management- en adviesbureau leidinggevende posities op interimbasis. Ook was hij twaalf jaar lang directeur van het Orkest van het Oosten in zijn woonplaats Enschede. In 2017 was hij interim directeur bij de HR Groep.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.