Nieuws

Nederlands Internal Audit Ambition Model gaat internationaal

Op 4 oktober presenteerde de taskforce IA AM namens IIA Nederland en de NBA Ledengroep intern en overheidsaccountants de nieuwe versie van het Internal Audit Ambition Model (IA AM) op het European Conference for Super Internal Auditors in Madrid. Daarmee gaat het Nederlandse model ook internationaal.

De beroepsverenigingen willen hiermee een verdere professionalisering van het beroep stimuleren door het delen van ervaringen en good practices. 

"Met het Internal Audit Ambition Model kunnen internal auditors niet alleen het huidige kwaliteitsniveau van hun internal auditfunctie (IAF) visualiseren, maar ook hun ambitieniveau bepalen om de IAF verder te professionaliseren. Het model wordt sinds kort actief betrokken bij de uitvoering van kwaliteitstoetsingen en geeft een mooie kapstok bij de opleidingen over internal audit", aldus de beroepsverenigingen. 

De beroepsverenigingen willen alle internal auditors - nu ook wereldwijd - inspireren en aansporen het IA AM toe te passen. Het model kan op basis van zes thema's, onder andere Professional Practices, Accountability en People Management, gebruikt worden als self-assessment tool, als roadmap om de ambities van de IAF te realiseren en als communicatiemiddel naar stakeholders. 

In 2016 was de lancering van het IA AM in Nederland. Op basis van feedback heeft de taskforce een verdere professionalisering doorgevoerd. Daarbij zijn de ontwikkelingen in het vakgebied meegenomen en is het model verrijkt met good practices.

Na de internationale lancering van het vernieuwde IA AM in Madrid, zal het model ook gepresenteerd worden op het congres van IIA België op 25 oktober en op 29 oktober worden besproken met de European External Quality Assessment Task Force.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.