Nieuws

Stuurgroep Publiek Belang publiceert aangescherpte Veranderagenda Audit

De Stuurgroep Publiek Belang publiceert een geactualiseerde versie van de Veranderagenda Audit met daarin aangescherpte doelstellingen en nieuwe mijlpalen.

In juni 2017 heeft de accountancysector de Veranderagenda Audit gepubliceerd. De sector koos hiermee voor een meer fundamentele en integrale aanpak van het hervormingsprogramma dat in 2014 in gang was gezet met een pakket van 53 verbetermaatregelen. Bij de publicatie van de Veranderagenda werd aangegeven dat deze doorlopend zou worden geëvalueerd en aangepast. Belangrijk daarbij is het beeld en de waardering over de ingezette veranderingen van externe stakeholders. Een eerste aangepaste versie van de Veranderagenda werd in het najaar van 2017 gepubliceerd.

De belangrijkste aanpassingen in de vandaag gepresenteerde Veranderagenda Audit 2019-2020 zijn:

  • een actievere houding ten opzichte van fraude waarbij de vragen van het maatschappelijk verkeer en het vermogen van de accountant centraal staan;
  • een aangescherpt cultuurprogramma met meer aandacht voor werkdruk en diversiteit;
  • voor het niet-oob-segment worden een thema-onderzoek en een mentoringprogramma aangekondigd waarin niet-oob-kantoren intensiever worden begeleid in hun verandertraject en kantoren die niet meedoen hier steviger op worden aangesproken.

De Veranderagenda Audit omvat zeven verbeterprogramma's die deels een voortzetting zijn van eerdere programma's. "Met de geactualiseerde Veranderagenda Audit maakt de sector kenbaar zich tot het uiterste in te willen spannen om de beoogde veranderingen te realiseren", aldus de stuurgroep.

De Stuurgroep Publiek Belang is een samenwerking tussen de audit-bestuurders van de oob-kantoren, bestuurders van niet-oob audit-kantoren en bestuurders van de NBA.

» Veranderagenda Audit 2019-2020

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.