Nieuws

Grant Thornton legt oob-vergunning neer

Grant Thornton zet uiterlijk 1 juli 2019 haar oob-vergunning om naar een niet oob-vergunning.

Dat meldt het kantoor in een persbericht. "Grant Thornton focust zich in de toekomst meer op het leveren van diensten aan het mkb en familiebedrijven en klanten in het mid corporate segment. Het accountants- en advieskantoor richt zich daarmee niet meer op wettelijke controles bij organisaties van openbaar belang", aldus Grant Thornton.

Bestuursvoorzitter Frank Ponsioen: "Het omzetten van de oob-vergunning naar een niet oob-vergunning is een moeilijke maar weloverwogen beslissing geweest. We hebben de afgelopen periode onze core business en strategie tegen het licht gehouden. We verlenen primair diensten aan het mkb en mid corporates. Onze kracht ligt in deze segmenten. Het percentage oob-auditklanten is zeer klein. Zij vertegenwoordigen nog geen 1 procent van onze omzet. Tegelijkertijd gaat er intern veel capaciteit naartoe door de aanvullende eisen die wet- en regelgeving aan een oob-vergunning stellen. Ook voor mkb en mid corporates zijn de wettelijke kwaliteitseisen terecht en is toezicht hierop belangrijk. Wij zullen onze kwaliteitsuitdaging dan ook blijven aangaan en onverkort werken aan kwaliteitsverbetering."

Overname

Grant Thornton kondigt ook de overname aan van twee bedrijven die de adviestak van Grant Thornton moeten versterken: een adviesbureau met tien medewerkers dat bedrijven helpt om hun maatschappelijke impact te meten, daarover te rapporteren en te verbeteren, en een cybersecurity consulting bureau met twintig medewerkers. Daarnaast benoemt Grant Thornton binnenkort acht nieuwe partners, waaronder de voormalige directeuren/eigenaren van de twee overgenomen bedrijven. Daarmee komt het totaal aantal partners op vijftig.

Ponsioen, die eind december uittreedt als partner, zal vanwege het proces rondom de omzetting van de oob-vergunning aanblijven tot en met eind juni 2019. Per 1 januari 2019 treedt Bart Jonker toe als nieuw bestuurslid. Daarnaast is prof. dr. Cokky A.R. Hilhorst per 1 juli 2019 benoemd tot nieuw lid van de raad van commissarissen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.