Nieuws

ING vindt financieel directeur in eigen kring

ING wil Tanate Phutrakul aanstellen als de nieuwe financieel directeur. Hij wordt de opvolger van Koos Timmermans, die moet vertrekken wegens het recente witwasschandaal.

De witwaskwestie zadelde de bank op met een megaboete van 775 miljoen euro. Phutrakul, die sinds 1998 werkt voor ING, is nu als Group Controller aan de bank verbonden. Hij zal als financieel directeur ook toetreden tot de raad van bestuur van de bank. Daarover beslissen uiteindelijk aandeelhouders in april. Zijn werk als financieel eindverantwoordelijke vangt hij aan op 7 februari; daags na de presentatie van de jaarcijfers van ING. Toezichthouders zijn al akkoord met zijn promotie.

Het vertrek van Timmermans werd in september aangekondigd. De financieel directeur werd door ING geslachtofferd, toen de kritiek op de organisatie groeide na het bekend worden van het witwasschandaal. Daarbij was al aangegeven dat Timmermans aan zou blijven tot het moment dat er een opvolger was gevonden. De kwestie leidde ook tot veel politieke ophef.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.