Nieuws

Boetebedrag topman Barclays bekend

Topman Jes Staley van Barclays heeft van Britse toezichthouders een boete gekregen van ruim 642.000 pond (730.000 euro) in een klokkenluiderszaak.

Staley was de fout ingegaan bij de afhandeling van een anonieme klacht van een werknemer. Hij probeerde de identiteit van de briefschrijver te achterhalen, wat in strijd is met de regels die bedoeld zijn om klokkenluiders te beschermen.

In april was al duidelijk dat Staley een boete had gekregen, maar de hoogte werd niet gemeld. Barclays legde Staley zelf eerder al sancties op. Hij kreeg een forse reprimande en moest een deel van zijn bonus inleveren. Uit onderzoek van de Prudential Regulation Authority en de Financial Conduct Authority kwam naar voren dat Staley de regels niet willens en wetens heeft overtreden, maar onzorgvuldig handelde.

Staley heeft zijn excuses aangeboden en mocht in functie blijven bij Barclays. De regels rond klokkenluiders bij de bank worden aangescherpt met extra toezicht door autoriteiten.

De kwestie met de klokkenluider speelde in 2016. Overigens is een Amerikaanse toezichthouder nog bezig met een onderzoek naar de zaak.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.