Nieuws

Countus: 'lichte omzetgroei en sterke stijging resultaat'

De groepsomzet van accountantskantoor Countus is afgelopen jaar licht gestegen van 43,5 miljoen in 2016 tot bijna 43,9 miljoen euro in het afgelopen boekjaar. Het resultaat voor belastingen is met 612 procent gestegen tot 1,7 miljoen euro.

Countus zegt een succesvol jaar achter de rug te hebben. Bob Seemann, algemeen directeur: "De omzet per Fte is afgelopen jaar gestegen met 6,5 procent. Het resultaat voor belastingen is daardoor met 612 procent toegenomen. De kwaliteit van de dienstverlening is op orde en de portefeuille is gegroeid. Afgelopen jaar zijn ook weer 95 nieuwe medewerkers ingestroomd."

Door de lichte omzetgroei en het positieve resultaat is de balans "weer verbeterd en geheel schuldenvrij". Volgens Seemann is de groei van de jaaromzet geheel autonoom.

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt voor accountancypersoneel zegt het kantoor voldoende talent aan te kunnen trekken. Het gemiddeld aantal Fte’s is door de instroom van de nieuwe medewerkers gestegen tot 529 fte’s. Volgens Seemann is het afgelopen jaar de kwaliteit van de dienstverlening getoetst en "wederom positief beoordeeld".

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.