Nieuws

Stephanie Hottenhuis nieuwe bestuursvoorzitter KPMG

Stephanie Hottenhuis (53) is benoemd tot bestuursvoorzitter van KPMG NV. Ze start op 15 augustus in deze nieuwe functie.

Hottenhuis was de afgelopen zes jaar lid van de raad van bestuur van Arcadis, waar ze verantwoordelijkheid droeg voor meerdere regio's, voor acquisities en integraties van grote bedrijfsonderdelen en voor de global accounts van het bedrijf. Voor die tijd bekleedde ze voor Arcadis verschillende internationale managementposities, gaf ze leiding aan de regio Europa (exclusief Nederland) en was ze ceo van Arcadis in Duitsland.

"Zij heeft meer dan twintig jaar ervaring in het aansturen van organisaties in de professionele dienstverlening en wordt alom gewaardeerd om haar maatschappelijke focus en verbindende leiderschapsstijl", zegt Bernard Wientjes, voorzitter van de raad van commissarissen van KPMG. "KPMG rolt op dit moment een strategisch programma uit waarin waardecreatie voor klanten en stakeholders verder versterkt wordt. Dit vereist leiderschap en strategisch inzicht van formaat. Stephanie Hottenhuis heeft in haar carrière bewezen omvangrijke strategietrajecten tot een goed resultaat te brengen en onderscheidt zich op onderwerpen zoals klantgerichtheid, verduurzaming en digitalisering. Ze wordt gewaardeerd om haar maatschappelijke focus en verbindende leiderschapsstijl."

De rvc bedankt Rob Fijneman en de andere bestuursleden "voor de voortreffelijke wijze waarop zij KPMG in het afgelopen half jaar hebben geleid", aldus Wientjes. Fijneman heeft het voorzitterschap tijdelijk waargenomen na het vertrek van Albert Röell per 1 december vorig jaar. Röell besloot zijn functie neer te leggen wegens de 'niet optimale' onderlinge samenwerking.

Drijfveer

Hottenhuis noemt haar benoeming een 'ongelooflijke eer'. "Het bedrijf speelt een maatschappelijk relevante rol in de verduurzaming van de economie en de creatie van welvaart. Van het geven van zekerheid over financiële informatie tot het vormgeven van de digitale economie van morgen; KPMG zit in het hart van die ontwikkelingen. Deze actuele thema's inspireren mij en vormen mijn drijfveer om aan de slag te gaan."

Volgens Fijneman brengt Hottenhuis "een divers palet aan ervaringen en inzichten mee die onze organisatie verrijkt. Uit onze eerste kennismakingen blijkt direct de goede fit met onze mensen en we kijken er naar uit om samen te werken aan het KPMG van de toekomst."

Over het hervormingsproces in de sector zegt Hottenhuis in het Financieele Dagblad: "Bij kantoren leeft het gevoel dat de weg omhoog gevonden is. Tegelijkertijd vinden de AFM en de politiek dat de hervormingen te traag gaan. Dat is een van mijn uitdagingen bij KPMG: de snelheid en effectiviteit van het hervormingsproces vergroten en de buitenwereld beter laten zien wat wij doen."

Foto Stephanie Hottenhuis

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.