Nieuws

Cel voor oud-bestuurder Ballast Nedam

Een oud-bestuurder van Ballast Nedam is veroordeeld voor het witwassen van steekpenningen.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De rechtbank legt hem twee maanden onvoorwaardelijke celstraf op, tien maanden voorwaardelijk, en hij moet een boete van honderdduizend euro betalen. Daarnaast moet hij ruim 5 miljoen euro aan illegaal verkregen vermogen inleveren en mag hij vijf jaar lang geen statutair bestuurder zijn van een rechtspersoon.

De verdachte was in de jaren negentig lid van de raad van bestuur van Ballast Nedam. De bestuurder heeft volgens de rechter destijds steekpenningen die bedoeld waren voor hooggeplaatste Saoediërs achterovergedrukt en witgewassen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.