Nieuws

Cel voor oud-bestuurder Ballast Nedam

Een oud-bestuurder van Ballast Nedam is veroordeeld voor het witwassen van steekpenningen.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De rechtbank legt hem twee maanden onvoorwaardelijke celstraf op, tien maanden voorwaardelijk, en hij moet een boete van honderdduizend euro betalen. Daarnaast moet hij ruim 5 miljoen euro aan illegaal verkregen vermogen inleveren en mag hij vijf jaar lang geen statutair bestuurder zijn van een rechtspersoon.

De verdachte was in de jaren negentig lid van de raad van bestuur van Ballast Nedam. De bestuurder heeft volgens de rechter destijds steekpenningen die bedoeld waren voor hooggeplaatste Saoediërs achterovergedrukt en witgewassen.

Gerelateerd

Afbeelding Fraude

OM hanteert dubbelloops geweer bij verhullen van fraude

Het Openbaar Ministerie mag drie oud-partners van KPMG niet vervolgen wegens de verdenking van valsheid in geschrift en het verhullen van smeergeldbetalingen, zei de Rechtbank Midden-Nederland in april. Het OM heeft beroep aangetekend, maar weet nog niet of het dit appel doorzet. Het vindt in ieder geval wel dat ernstige overtredingen van accountants niet alleen moeten worden voorgelegd aan de tuchtrechter, maar ook aan de strafrechter.

x 6 Lex van Almelo

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.