Nieuws

Sterke omzet- en winststijging BDO

De winst en de omzet van BDO is in 2017 met respectievelijk 18 en 10 procent gestegen. De omzet groeide bij alle bedrijfsonderdelen en is nagenoeg autonoom.

Dat meldt BDO in zijn jaarverslag 2017. BDO heeft het jaarverslag de titel 'Transformatie' meegegeven, omdat het voor de fase staat "waarin de organisatie zich momenteel bevindt". De winst is bij BDO na enkele jaren van daling weer gestegen. Volgens BDO zijn de vooruitzichten om verder te groeien in 2018 "gunstig".

Kwaliteit

BDO reageert ook op de vaststelling van de AFM dat het accountantskantoor achterblijft in kwaliteit. "Het is duidelijk geworden dat het tempo van het doorvoeren van de verbeteringen, welke de afgelopen tijd zijn ingezet, hoger moet. Het bestuur is ontevreden over de uitslag. Het bestuur is zeer gemotiveerd om een versnelling aan te brengen."

Volgens het bestuur was het in de praktijk met name moeilijk vast te stellen wat de (diepere) oorzaak was van geconstateerde fouten in de professionele uitvoering van de opdrachten. "Om hier meer grip op te krijgen heeft het management team van de Line of Service Audit & Assurance een extern onderzoek laten doen naar de BDO-organisatie. Uit dat onderzoek kwam een aantal concrete aspecten naar boven waarop nu ook concreet gestuurd wordt." Dat zijn volgens BDO onder meer een grotere partnerbetrokkenheid, betere timing en planning van opdrachten, een strengere klantselectie, en meer aandacht voor een cultuur waarin men "kritisch durft te zijn op eigen werk".

Omzet per servicelijn (x €1 mln.)

  2017 2016 2015
Audit & Assurance 100,8 90,7 75,0
Accountancy & Bedrijfsadvies 78,5 72,8 77,0
Belastingadvies 69,5 64,2 62,2
Advisory 25,8 21,7 17,7
Totaal omzet 274,6 249,4 231,9
Omzet toename/afname 10,1% 7,6% 1,2%
Gem. omzet per fte (x €1.000 per fte) 114 113 117
Resultaat 30,7 26,1 31,2

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.