Nieuws

Accon avm: winststijging en omzetdaling

De nettowinst van advies- en accountantsorganisatie Accon avm steeg van 0,9 miljoen euro in 2016 naar 2,8 miljoen euro in 2017.

Dat blijkt uit het jaarverslag over 2017. Onder andere als gevolg van de blijvende prijsdruk in de accountancysector, is de omzet in 2017 licht gedaald naar 87,4 miljoen euro (2016: € 93,8 miljoen). De ebitda steeg echter van 14 miljoen in 2016 naar 15,3 miljoen in 2017. Ook ontwikkelde de kasstroom zich positief; van 9 miljoen in 2016 naar 10,4 miljoen in 2017.

Peter Feijtel, ceo Accon avm: "In de accountancysector zijn omzetcijfers doorgaans de maatstaf om het succes van de organisatie te bepalen. Waar niet of nauwelijks naar wordt gekeken, zijn de marges die bij veel kantoren al jaren veel te laag zijn om te kunnen investeren in kwaliteit. Terwijl de sector móet innoveren, zoals ook de rapporten van AFM en NBA laten zien. Wij erkennen het belang en hebben daar dan ook de afgelopen jaren vol op ingezet. Voor ons totaalplaatje betekent dat: lagere omzetten, maar hogere winstmarges om te kunnen investeren." 

Investeren

Ondanks de lichte omzetdaling zegt Accon avm met de nodige investeringen een basis te hebben gelegd voor een stabiele groei in de komende jaren. Momenteel maakt Accon avm een transitie door van "een organisatie gestuurd op het samenstellen van jaarrekeningen en aangiftes naar een adviesorganisatie". Feijtel: "Samenstelwerk wordt steeds verder gedigitaliseerd. Logischerwijs spelen wij daar als organisatie op in. Door te investeren in automatisering en digitalisering komen tijd, geld en ruimte vrij voor kwalitatieve adviesdiensten. En dat is terug te zien in de cijfers. Veertig procent van onze omzet bestaat uit advies."

Oob-controlevergunning

Accon avm zegt het afgelopen jaar ook verschillende oob-organisaties klanten erbij te hebben gekregen. Met de controlevergunning voor oob’s wil het kantoor inspelen op de groeiende marktvraag van kleinere oob’s, die door de big four worden afgestoten.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.