Nieuws

Britse accountants bezorgd over tekort aan talent door brexit

Het merendeel van de Britse accountants in het noorden van Engeland maakt zich zorgen om de beschikbaarheid van goed personeel na de brexit.

Dat meldt Economia, op basis van een onderzoek van Blacks Solicitors in Yorkshire, het noordelijke deel van Engeland. Momenteel hebben 84 procent van de kantoren daar werknemers afkomstig uit de EU in dienst. 52 procent van de kantoren zegt echter bang te zijn om iemand uit de EU in dienst te nemen of te houden als straks de immigratiewetgeving verandert vanwege de brexit.

Een kwart denkt ook dat het rekruteren van personeel uit de EU duurder wordt, vanwege nieuwe regelgeving omtrent de registratie van EU-werknemers. 48 procent van de kantoren zegt niet goed voorbereid te zijn op de aankomende veranderingen.

Volgens de onderzoekers is het vooral verontrustend dat met nog slechts zeven maanden tot aan de brexit het merendeel van de accountantskantoren geen idee heeft wat de gevolgen van de brexit precies gaan zijn, omdat de onderhandelingen over de nieuwe situatie nog in volle gang zijn.

Volgens onderzoek van denktank IPPR zal de brexit een grote en langdurige negatieve impact hebben op de economie in het noorden van Engeland, zelfs twee keer zoveel impact als in Londen. Een grote meerderheid van de bevolking in het noorden stemde voor de brexit.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.