Nieuws

'Duurzaamheid in toeleveringsketen vermindert financiële risico's'

Duurzame supply chain practices (SSCP's) zorgen voor minder financieel risico bij bedrijven, zeker wanneer die bedrijven complexe en efficiënte toeleveringsketens hebben.

Dat blijkt uit onderzoek van de University of Liverpool. Door duurzaamheid door te voeren in de toeleveringsketen zijn bedrijven op zowel de korte termijn als de lange termijn stabieler. Complexe toeleveringsketens zijn vatbaarder voor onverantwoordelijke werkwijzen in verschillende landen en industrieën. SSCP's doorvoeren heeft hier een positief effect op, concluderen de onderzoekers.

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) zegt op duurzaam-ondernemen.nl dat het hoopt "dat dit onderzoek bedrijven zal aanmoedigen deel te nemen aan SSCP’s om financiële risico’s te verminderen en hen in staat zal stellen de urgentie van hun SSCP-investeringen te beoordelen".

Het onderzoekspaper wordt binnenkort gepubliceerd in het International Journal of Operations & Production Management.

Gerelateerd

Nieuws

Leen Paape: 'Neem afscheid van tirannie aandeelhouderswaarde en kortetermijndenken'

Het kapitalisme en de marktwerking hebben ons grote welvaart en vooruitgang gebracht. Echter, door ons huidige corporate governance-systeem is de stabiliteit en toekomst van de samenleving in het geding gekomen. Het moet in onze economie niet alleen om winst en aandeelhouderswaarde draaien, maar ook om het creëren van duurzame waarde, voor iedereen. Dat stelt prof.dr. Leen Paape RA RO CIA in zijn oratie, waarmee hij gisteren de leerstoel Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit aanvaardde.

x 1

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.