Nieuws

Omzet en winst EY Nederland stijgen 5 procent

EY Nederland heeft in boekjaar 2017/2018 een omzet gerealiseerd van 837 miljoen euro, een stijging van 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de omzet 794 miljoen euro bedroeg. Ook de winst groeide met 5 procent, van 148 miljoen naar 155 miljoen euro.

Dat heeft de accountants- en adviesorganisatie vandaag bekendgemaakt. De operationele kosten stegen tot 679 miljoen euro. Deze toename werd volgens EY met name veroorzaakt door groei van het aantal medewerkers (+2 procent) en hogere investeringen in kwaliteit en innovatie van de dienstverlening. 

Bestuursvoorzitter Coen Boogaart is tevreden met de resultaten. "De omzetgroei is over de hele linie van de bedrijfsvoering gerealiseerd en is een bevestiging van onze strategie. Wij blijven investeren in de kwaliteit en innovatie van onze dienstverlening. Tegelijkertijd zetten we onverminderd in op het behouden en aantrekken van talentvolle medewerkers. Belangrijk, want het zijn uiteindelijk onze mensen die het gezicht en de kwaliteit van EY bepalen." 

Digitale innovatie

Op het gebied van digitale innovatie noemt het EY de introductie van de Finance Navigator, een online tool voor de financiële planning van startups en scale-ups, en de opening van een ‘wavespace’ in Amsterdam, waar klanten de mogelijkheden van digitale innovatie zelf kunnen beleven. Net na het sluiten van het boekjaar nam het kantoor VODW over, een specialist op het gebied van strategische marketing, klantgerichte innovatie en digitale transformatie. Het internationale netwerk maakte onlangs bij de presentatie van de jaarcijfers bekend dat het de komende twee jaar één miljard euro investeert in innovatieve technologie. Dat geeft volgens EY Nederland "een stevige impuls aan onze eigen digitale transformatie". 

Personeel

Het aantal medewerkers (fte) nam toe met twee procent, van 4.287 naar 4.378. "Dit laat zien dat, ondanks de steeds krapper wordende arbeidsmarkt, het EY lukt om talent aan zich te binden en nieuw talent aan te trekken. De goede opleidingsmogelijkheden, interessante klanten en afwisselende werkzaamheden spelen hierbij een rol."

Het verloopcijfer steeg licht, van 18 naar 21 procent, maar dat past volgens EY in het beeld van de sector. "Redenen voor vertrek zijn de aantrekkende arbeidsmarkt, het feit dat niet iedereen jarenlang bij dezelfde werkgever wil blijven, en de werkdruk, met name bij Assurance. We nemen maatregelen om de werkdruk te verminderen: we versterken onze teams met nieuwe collega's, zijn selectiever in het kiezen van onze opdrachten, maken heldere afspraken vooraf met cliënten over de oplevering van werkzaamheden en gebruiken ons internationale netwerk om werk structureel uit te besteden en pieken op te vangen."

Service lines

De omzet van TAS (Transaction Advisory Services) groeide procentueel het hardst, met 22 procent naar 66 miljoen euro. De omzet van Assurance steeg met zeven procent tot 340 miljoen euro. Tax kwam uit op 273 miljoen euro, een toename met drie procent. De omzet van Advisory nam met twee procent toe tot 127 miljoen euro. 

EY NL benoemde in het afgelopen boekjaar twee nieuwe leden van de raad van bestuur. Mirjam Sijmons richt zich op het behouden en werven van talentvolle medewerkers terwijl Nico Pul verantwoordelijk is voor de portefeuillekwaliteit. Ook de raad van commissarissen van EY NL werd uitgebreid met de komst van Tanja Nagel.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.