Nieuws

PwC en KPMG doen mee aan 'Brexit-buddy'-programma

MKB-Nederland, VNO-NCW en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) starten het nieuwe programma Brexit-buddies, waarbij experts van grote bedrijven, waaronder KPMG en PwC, kleinere bedrijven met brexit-vragen bijstaan.

Dat maakten MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof en staatssecretaris Mona Keijzer vandaag bekend bij een werkbezoek aan Dutch Flower Group in Aalsmeer. De groep van experts zal op een aantal bijeenkomsten klaar staan voor vragen van mkb’ers. "Tienduizenden Nederlandse mkb-bedrijven kunnen -direct of indirect- geraakt worden door brexit en zijn daar volgens de overheid en MKB-Nederlandvaak nog niet van doordrongen. Ook worstelen zij vaak met de vraag wat zij nu al kunnen doen terwijl er nog geen akkoord is", aldus Vonhof en Keijzer.  

MKB-Nederland heeft samen met VNO-NCW een netwerk van experts bij elkaar gebracht van bedrijven zoals Dutch Flower Group, Rabobank, PWC, KPMG, Post NL, ABN Amro en ING. Dit netwerk wordt nog verder uitgebreid. Ook experts van AWVN (voor alle vragen over personele zaken), evofenedex (alles over export en logistiek), de Douane, NBCC (Nederlandse Britse Kamer van Koophandel), de KvK en RVO maken onderdeel uit van het Brexit-buddy netwerk.

B-day

Vonhof: "Ondernemers nemen vaak het meest aan van andere ondernemers. Daarom hebben wij een netwerk van experts bij elkaar gebracht uit het bedrijfsleven dat het mkb wil helpen met praktische vragen over brexit. Je kunt namelijk vaak al meer doen dan je denkt. En we moeten voorkomen dat ondernemers straks op b-day te laat zijn."

Volgens Keizer doen 35 duizend Nederlandse bedrijven zaken met het Verenigd Koninkrijk zonder dat ze ervaring hebben buiten de EU. "Deze bedrijven moeten zich dus nog beter voorbereiden op de brexit dan hun collega’s die al overal ter wereld zaken doen. Het zijn vooral mkb-bedrijven die de gevolgen van de veranderende handelsrelatie straks flink gaan merken. Daarom ben ik ook blij met het Brexit Buddy-initiatief. Het midden- en kleinbedrijf kan hierbij van grote wereldwijde spelers leren waar in je keten de brexit terugkomt. Dat wil ik van harte aanmoedigen. Want als Nederlandse bedrijven goed zijn voorbereid, kan de brexit jouw bedrijf ook juist een concurrentievoordeel bieden."

Brexit-buddy events

De eerste bijeenkomst van Brexit-buddies staat gepland tijdens het Nationaal Export Event op 3 oktober aanstaande. Meer Brexit-buddy events volgen tot het eind van het jaar in regio’s met veel internationaal opererende mkb’ers. Ook zullen enkele online Brexit-buddy sessies plaatsvinden waarbij ondernemers al hun vragen kunnen afvuren op het netwerk van experts. Alle data volgen binnenkort op de website van MKB-Nederland en op hulpbijbrexit.nl.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.