Nieuws

NBA en MKB-Nederland starten project 'slimmer ondernemen'

De NBA en belangenorganisatie MKB-Nederland gaan samenwerken in het project 'Slimmer ondernemen met cijfers'.

Doel is om ondernemers beter onderbouwde keuzes te laten maken voor hun bedrijf, door advies van de accountant en inzet van zijn of haar netwerk. Daarmee wordt verdere ontwikkeling en groei van de ondernemeren zijn of haar bedrijf ondersteund.

Ook ondernemers in het mkb opereren in een snel vernieuwende omgeving, aldus beide samenwerkingspartners. Ondernemingen hebben te maken met digitalisering, een platform-en-data-economie, verduurzaming en energietransitie. De vaardigheid van ondernemers om met die dynamiek om te gaan bepaalt in grote mate het succes van een bedrijf.

Dat vraagt om een scherp inzicht in bedrijfsprestaties, in cijfers die inzicht geven in groeimogelijkheden. Zeker als er keuzes moeten worden gemaakt voor de onderneming, zoals "ga ik investeren of sparen" of "waar wil ik de financiering aantrekken voor deze overname"?

Ondernemersagenda

Het project is onderdeel van de Ondernemersagenda, die MKB-Nederland begin oktober presenteerde tijdens het jaarcongres van de ondernemersorganisatie in Den Haag. MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof stelde tijdens het congres dat we in Nederland "moeten ophouden met benadrukken wat niet kan, maar moeten focussen op wat wél kan".

De NBA is één van de partijen waarmee wordt samengewerkt in de Ondernemersagenda. Accountants zijn bij uitstek in de positie om ondernemers te adviseren op terreinen als financiën, fiscaliteit en strategie, zo is de gedachte.

Bedoeling is om de agende de komende vier jaar telkens te actualiseren. "Net zoals een onderneming is deze agenda nooit af", aldus MKB-Nederland.

Ondernemersagenda 'Dit is ondernemen'

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.