Nieuws

KPMG UK voegt 'brexit-disclaimer' toe aan audits

KPMG UK voegt sinds kort een disclaimer toe aan audits waarin staat dat het kantoor niet kan voorspellen wat de gevolgen zullen zijn van de brexit.

Dat melden Britse media. In een van zijn audits noemt KPMG de brexit "een van de meest significante economische gebeurtenissen in het Verenigd Koninkrijk". De organisatie schrijft dat "van geen enkele audit mag worden verwacht dat het de onkenbare factoren of alle mogelijke toekomstige gevolgen kan voorspellen, en dit is in het bijzonder van toepassing op de brexit".

KPMG zegt wel te kijken of de onzekerheid rondom de brexit mogelijk effect kan hebben op belangrijke onderdelen van een bedrijf, of dat de continuïteit in gevaar zou kunnen komen. In dat geval wordt dit als key audit matter meegenomen in de audit.

KPMG liet vorige week nog weten dat bijna alle bedrijven hopen op uitstel van de brexit, omdat de verwachting is dat een no-deal brexit over vijftig dagen (de deadline is 29 maart) veel chaos zal veroorzaken voor het bedrijfsleven. Een consortium van grote Britse supermarkten heeft zelfs gewaarschuwd dat een no-deal brexit op 29 maart zal leiden tot "lege schappen".

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.