Nieuws

Partners en young profs samen in gesprek over cultuur en gedrag

Vanaf medio februari start de Stuurgroep Publiek Belang (SGPB) met een serie dialoogsessies over cultuur en gedrag binnen accountantskantoren. Per sessie kunnen maximaal vijftien partners en vijftien young profs van grote en kleinere kantoren deelnemen.

Doel van de dialoogsessies 'good practices kwaliteitsgerichte cultuur' is om te leren van elkaar en te reflecteren op uitdagingen voor de sector, aldus de SGPB. Onderwerpen die tijdens de sessies aan bod komen zijn: 'van angstcultuur naar aanspreekcultuur', leren van fouten, leiderschap, diversiteit in teams, werkdruk/tijdsdruk/budgetdruk, veranderaanpak en verandervermogen. 

De Stuurgroep Publiek Belang, die de sessies organiseert, werd eerder opgericht door de oob-accountantsorganisaties samen met NBA en SRA, met als doel duurzame kwaliteitsverbetering van de accountantscontrole. In september 2018 werd een eerste dialoogsessie georganiseerd. Volgens deelnemers leidde de interactie tussen young profs en beleidsbepalers daarbij tot "frisse inzichten".

Opzet

Alle sessies beginnen om 16.00 uur met een inleiding op de gespreksthema's, waarna de dialoog in subsessies wordt gevoerd. Afgesloten wordt steeds met een lichte maaltijd.

De eerste dialoogsessie wordt op 14 februari georganiseerd bij Mazars in Rotterdam. Gespreksleider is Twan van de Kerkhof, oud-journalist en oprichter van de Foundation of European Leadership (ELP). Praktijkspreker is Frank Walta (Mazars).

Namens de NBA Young Profs licht Diane den Dunnen het thema 'werkdruk/tijdsdruk/budgetdruk' toe. In het voorjaar van 2018 publiceerde de NBA Young Profs samen met universiteit Nyenrode een onderzoek naar werkdruk in de accountantspraktijk.

In totaal staan er negen dialoogsessies op verschillende locaties op het programma, in de periode februari-juni 2019. Aanmelden kan via NBA Opleidingen (inlog vereist) of door een mail te sturen aan b.jansen@nba.nl; deelname is gratis. Meer informatie over de sessies is verkrijgbaar via Boukje Jansen van de NBA (b.jansen@nba.nl).   

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.