Nieuws

Vereniging Novak wijzigt naam in 'Novaa'

De vereniging Novak wijzigt haar naam in Novaa (Nederlandse Organisatie van Accountant Adviseurs). Dat is eind januari besloten tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging.

De leden van de vereniging Novak stemden op 31 januari 2019 in Zeist unaniem voor de naamswijziging. Ambitie van de Novaa is om uit te groeien tot een "volwaardige beroepsorganisatie van mkb-accountants". De vereniging stelt dat de NBA een "grote leemte" laat liggen bij de belangenbehartiging voor deze groep accountants.

De aanduiding AA (Accountant Adviseur) moet volgens de Novaa een synoniem worden voor de mkb-accountant. Bij de vroegere Novaa, de organisatie die in 2013 samen met het NIVRA opging in de NBA, stond de afkorting AA voor 'accountant-administratieconsulent'. Accountant Adviseur was de titel van het vroegere magazine van die organisatie.

Manifest

De vereniging Novak werd in april 2014 opgericht vanuit de al langer bestaande serviceorganisatie met dezelfde naam. De vereniging telt inmiddels ruim zeshonderd leden. In december 2018, tijdens de Dag van de mkb-accountant, presenteerde de vereniging een nieuw manifest met zeven "kernkwaliteiten" van de toekomstige Accountant Adviseur. In oktober van dit jaar wordt tijdens een volgende ledenvergadering een beleidsplan gepresenteerd.

De stichting Novak, die producten en diensten biedt aan mkb-accountantskantoren, blijft onder de huidige naam haar activiteiten voortzetten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.