Nieuws

Amerikaanse Democraten willen dat Mazars cijfers van Trump overhandigt

De Democraten in het Amerikaanse House Oversight and Reform committee willen dat accountantskantoor Mazars tien jaar aan financiële cijfers van Donald Trump overhandigt.

Dat meldt Politico. Uit een brief die Politico in handen heeft blijkt dat het comité de cijfers van Trump wil zien naar aanleiding van de getuigenis van Trump's voormalige advocaat Michael Cohen. Cohen beweert dat Trump zijn cijfers kunstmatig zou hebben opgeblazen om de NFL Buffalo Bills te kopen, een American Football-team. Daarnaast zou Trump volgens Cohen ook regelmatig de waarde van bepaalde activa verlaagd hebben zodat hij minder belasting hoefde te betalen.

Tussen juni 2012 en maart 2013 zou Trump zijn vermogen plotseling met 4,2 miljard zijn gestegen. 4 miljard daarvan kwam volgens Cohen uit de post 'merkwaarde'. Deze post stond in 2011 en 2012 niet in de cijfers en zou zijn toegevoegd zodat Trump een lening kon afsluiten voor het kopen van het American Football-team.

Volgens de Amerikaanse Republikeinen klopt er niets van de beschuldigingen. Volgens hen zijn de Democraten er alleen maar op uit om de Amerikaanse president in verlegenheid te brengen en heeft het onderzoek niets te maken met "verantwoordelijk en legitiem toezicht".

De Democraten reageerden door te stellen dat zij net zo goed konden inpakken als ze naar de Republikeinen zouden luisteren. "Als ze hun zin zouden krijgen zouden we de komende twee jaar de hele winkel sluiten hier, maar daarvoor zijn we niet verkozen. […] We zoeken alleen de waarheid, meer niet", aldus Chairman Elijah Cummings. Cummings wil dat Mazars USA de gevraagde documenten uiterlijk 3 april levert. Mazars heeft nog niet gereageerd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.