Nieuws

Omzet de Jong & Laan gestegen in 2018

De omzet van accountantskantoor de Jong & Laan is in 2018 gestegen van 64,5 miljoen euro in 2017 tot 64,7 miljoen euro. De geringe stijging komt mede doordat het kantoor dit jaar de recruitmenttak heeft afgestoten.

De omzet is autonoom gerealiseerd. "De stijging lijkt gering, met een groei van 200 duizend euro ten opzichte van vorig jaar. Dit is goed te verklaren. Het komt met name door het beëindigen van de activiteiten van De Jong & Laan Recruitment B.V., waarvan de omzet in 2017 1,2 miljoen euro bedroeg. De dienstverlening paste niet meer goed in de strategische visie, waardoor de Jong & Laan besloot ermee te stoppen. De stijging van de omzet, gecorrigeerd voor de recruitmenttak, is 2,2 procent", aldus De Jong & Laan.

Verder meldt de Jong & Laan in te zetten op het automatiseren van kerntaken, waardoor er ruimte is voor andere werkzaamheden, bijvoorbeeld om klanten te ondersteunen bij de digitale transformatie. "Het resultaat van deze focus op technologie is niet direct terug te zien in de omzetcijfers. Het is een investering. Eén voor de lange termijn en gericht op de toekomst."

Het accountantskantoor meldt verder dat het goed gaat met de medewerkerstevredenheid; 92 procent van de medewerkers zei in 2018 tevreden tot zeer tevreden te zijn.

De Jong & Laan publiceert volgende week haar kwaliteitsverslag over 2018. In dit multimediale transparantieverslag wordt de gehele accountancypraktijk van de Jong & Laan belicht. De bezoeker van het verslag wordt onder andere meegenomen in de werkwijze en de technologische ontwikkelingen in de accountancypraktijk. Natuurlijk spelen de feiten en cijfers en de cultuur van de Jong & Laan in dit kwaliteitsverslag ook een belangrijke rol.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.