Nieuws

Omzetstijging ABAB Accountants en Adviseurs in 2018

De omzet van ABAB Accountants en Adviseurs steeg in 2018 tot 59,9 miljoen euro, een stijging van drie procent ten opzichte van 2017.

De omzetgroei is volgens ABAB volledig autonoom gerealiseerd. De adviespraktijk liet met dertien procent de meeste groei zien, wat een krimp van twee procent in de samenstelpraktijk heeft gecompenseerd. Deze krimp wordt volgens ABAB mede veroorzaakt door de krapte op de arbeidsmarkt. Het kantoor noteerde verder een toename van klanten in de midden- en grootzakelijke markt, wat binnen de Audit en Assurance-praktijk resulteerde in een groei van tien procent.

ABAB zegt al jaren te constateren dat de adviesbehoefte van klanten toeneemt en de administratieve omzet onder druk staat. "Daarom ligt de focus in 2019 met name op de adviesbehoeftige klant en het versterken van de adviespraktijk. Zo verwacht ABAB in 2019 wederom een omzetstijging te realiseren. De arbeidsmarkt is hierbij de meest beperkende factor", aldus ABAB.

Arbeidsmarkt

Het realiseren van de gewenste uitbreiding van het aantal medewerkers heeft de hoogste prioriteit. Daarnaast investeert ABAB met verschillende programma's in de kennis- en competentieontwikkeling van medewerkers. Uit het onderzoek 'werkplezier in accountancy' dat ABAB liet uitvoeren, bleek dat accountants ontwikkelmogelijkheden erg belangrijk vinden als zij op zoek gaan naar een werkgever. Ook zegt ABAB de klantbehoeften nog meer centraal te willen gaan stellen.

Duurzaamheid

ABAB meldt verder veel waarde aan duurzaamheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid te hechten. "In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen deelt ABAB op grote schaal kennis met de maatschappij, steunt het jaarlijks meerdere goede doelen en streeft ABAB naar volledig CO2-neutraal ondernemen sinds haar CO2-footprint in 2018 in kaart is gebracht. Dit laatste gebeurt op twee manieren: het energieverbruik wordt zoveel mogelijk beperkt en het restant wordt gecompenseerd door te investeren in CO2-compensatieprojecten", aldus ABAB.

ABAB meldt ook tussen 2016 en 2018 de verbetermaatregelen te hebben ingevoerd die opgenomen zijn in het NBA-rapport ‘In het Publiek Belang, het kan echt beter!’

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.