Nieuws

SEC morrelt niet aan positie Tesla-baas Musk

Tesla-baas Elon Musk lijkt niet te hoeven vrezen voor zijn positie als topman van de automaker. Advocaten van beurswaakhond SEC zeiden tijdens een hoorzitting over het koersgevoelige Twittergedrag van Musk niet te verlangen dat de Tesla-baas uit zijn functie word gezet.

Maar gaat hij weer buiten zijn boekje, dan moet hij wel een boete krijgen. Ook moet dan zijn gebruik van sociale media verder aan banden worden gelegd.

Musk toog naar de een rechtbank in New York voor de hoorzitting over zijn getwitter. Musk kondigde via dat medium eerder aan dat hij Tesla van de beurs wilde halen en daar ook de fondsen al voor te hebben, terwijl dat niet zo was. Later zaaide hij verwarring met een tweet over productieaantallen.

In een eerdere schikking met de SEC gaf Musk zijn positie als voorzitter van Tesla op. Volgens de SEC heeft Musk echter nooit de intentie gehad om zich volledig aan afspraken te houden. Ook wordt andere Tesla-bestuurders verweten dat ze niet bereid lijken om Musk te corrigeren en te controleren.

De rechter geeft de partijen nu twee weken de tijd om de kwestie zelf de wereld uit te helpen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.