Nieuws

Countus: 'Succesvol jaar'

Countus kan terugzien op een succesvol jaar, zo bericht de accountants- en adviesgroep bij de publicatie van de jaarcijfers over 2018. Omzet en resultaat zijn verbeterd, de klantwaardering is opnieuw hoger en de klantenportefeuille vertoont een "gezonde groei". De ontwikkeling naar een brede adviesorganisatie verloopt voorspoedig, aldus het kantoor.

De omzet per fte steeg met ruim 5,2 procent, de omzet nam toe tot 46 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat in percentage van de omzet is sterker gestegen. Deze marge is met 62,5 procent toegenomen, aldus Countus. De nettowinst is toegenomen met 1,7 miljoen euro en bedraagt nu 4,2 procent van de omzet. "Daarmee voldoen we nog niet aan onze doelstelling, maar zijn we wel op de goede weg", aldus algemeen directeur Bob Seemann.

De portefeuille met doorlopend werk groeide met ruim twee miljoen euro. 62 procent van deze groei is autonoom, maar ook de overname van portefeuilles in Assen en Enschede droegen bij aan deze toename, aldus Seemann. Countus telt met de in het afgelopen jaar geopende vestigingen in Groenlo, Odijk en Leeuwarden 23 vestigingen en heeft 522 medewerkers.

Arbeidsmarkt

Countus ervaart de schaarste op de arbeidsmarkt, maar heeft hier beperkt last van, zo stelt het kantoor. "Het recruitment is verder geprofessionaliseerd en de instroom van talent is op orde, waardoor vacatures niet te lang open blijven staan. Het personeel is voldoende betrokken en verbonden met de organisatie waardoor het verloop minimaal is."

Volgens het kantoor is de kwaliteit van de dienstverlening ook weer verbeterd, door efficiëntere bedrijfsprocessen en toepassing van robotisering in combinatie met het uitbouwen van de adviesorganisatie. "De breedte in onze dienstverlening en onze vergaande specialisatie in een aantal marktsegmenten (agro- en agrimarkt, zorg en leisure) geeft bij veel klanten de extra meerwaarde die nodig is voor het te realiseren succes van die klanten", aldus Seemann.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.