Nieuws

Mazars benoemt Pieter Jongstra tot lid rvc

Mazars Accountants en Adviseurs heeft per 1 mei 2019 Pieter Jongstra benoemd tot lid van de raad van commissarissen.

Jongstra (1956), voormalig voorzitter van de NBA, neemt bij Mazars het stokje over van Tim Hudson. De rvc van Mazars bestaat naast Jongstra uit Henk Broeders (voorzitter), voormalig Capgemini-topman, en Marga Hoek (vice-voorzitter), algemeen directeur van De Groene Zaak.

Bestuursvoorzitter Ton Tuinier: "Wij hebben Pieter Jongstra de afgelopen jaren leren kennen als een bevlogen voorzitter van de NBA. Daarbij valt zijn passie voor de accountantssector op. Zijn wil om de sector vanuit een intrinsiek gedreven motivatie te willen hervormen, past bij Mazars. We willen beter worden en bijdragen aan de transparantie waar de sector om vraagt. Met de benoeming van Pieter Jongstra zetten wij een belangrijke volgende stap. Kijkend naar wat vanuit de rol van Mazars nodig is, zal Pieter Jongstra uitstekend mede invulling kunnen geven aan toezicht ten aanzien van het stelsel van kwaliteitsbeheersing, onze cultuur- en veranderagenda en risicomanagement."

Jongstra was van 2015 tot 2018 voorzitter van de NBA en is momenteel ook vicevoorzitter van de rvc van APG. Jongstra is daarvoor 32 jaar aan EY verbonden geweest, waar hij verschillende bestuursfuncties had, waarvan de laatste 4,5 jaar als voorzitter van de raad van bestuur van EY Nederland.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.