Nieuws

Omzet Flynth stijgt en organisatie groeit

De omzet van Flynth Adviseurs en Accountants is in 2018 met 4 procent gestegen en het aantal medewerkers groeide van 1.419 eind 2017 naar 1.520 eind 2018.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Flynth. De omzetstijging is in de volle breedte van de dienstverlening gerealiseerd, waarbij de audit-tak een omzetgroei heeft gerealiseerd van 8 procent (omzet circa 9 miljoen). "Onze basisdienstverlening blijft met een omzet van ruim 92 miljoen euro een solide pijler. Tegelijkertijd vormen ook de adviesdiensten anno 2018 een substantieel deel van de omzet (ruim 32 miljoen euro)", aldus Flynth.  

Resultaat gedaald

Het resultaat na belastingen is in vergelijking met 2017 met bijna 52 procent gedaald (van 1.37 miljoen naar 662 duizend euro), het bedrijfsresultaat (exclusief afschrijving goodwill) daalde met 11 procent (van 9,91 miljoen naar 8.85 miljoen euro). Flynth kondigt dan ook aan dat het een van de prioriteiten voor 2019 is om het resultaat op te krikken.

"Bij Flynth staan niet het bedrijfseconomisch rendement, maar de continuïteit van de organisatie en de kwaliteit van de dienstverlening voorop. […] Tegelijkertijd hebben we wél een solide bedrijfsresultaat nodig als middel om onze ambities te kunnen realiseren. We kunnen onze klanten, medewerkers en de maatschappij alleen optimaal bedienen als we ook duurzaam groeien. En dan is de conclusie na het jaar 2018: het gaat goed, maar we zijn er nog niet. In 2018 hebben we met onze investeringen in kwaliteit een basis gelegd voor groei. In 2019 moet het resultaat verder omhoog", aldus Flynth.

Arbeidsmarkt

Volgens Flynth is de daling van het resultaat voornamelijk te wijten aan investeringen, maar ook aan krapte op de arbeidsmarkt. "Het bedrijfsresultaat van Flynth over 2018 is positief, met goede uitzichten op nog betere cijfers in 2019. We hebben de groei te pakken, maar worden hierin wel net als anderen geremd door de krapte op de arbeidsmarkt. Arbeidsmarktcommunicatie en campus recruitment spelen bij ons dan ook een belangrijke rol."

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.