Nieuws

Digitalisering centraal tijdens congres Europese mkb-accountants

De Europese federatie van accountants in het mkb (EFAA) organiseert op 27 juni een internationale conferentie, waarin digitalisering van de mkb-praktijk centraal staat. De NBA is gastheer van de conferentie.

'Building the Digital Practice' is het thema van de EFAA-conferentie. Tijdens het evenement wordt bezien wat ontwikkelingen als AI en blockchain het mkb te bieden hebben en hoe die de manier van werken van accountants in het mkb veranderen. Ook wordt ingegaan op het werven en behouden van personeel in een veranderende omgeving.

Daarnaast wordt door EFAA het Digital Competency Maturity Model (DCMM) gelanceerd, een model om Europese mkb-kantoren te helpen hun digitale competenties te analyseren en te ontwikkelen. Vanuit de NBA wordt een update gegeven over de activiteiten binnen de werkgroep Accounttech.

Bij de European Federation of Accountants and Auditors for small and medium-sized enterprises (EFAA) zijn zeventien beroepsorganisaties van accountants in Europa aangesloten, die samen circa 320 duizend accountants en belastingadviseurs vertegenwoordigen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.