Nieuws

'Lloyds pakt rekeningen op Jersey aan'

Lloyds heeft de rekeningen van ongeveer achtduizend klanten bevroren. Dat deed de Britse bank om aan de strengere antiwitwasregels op het kanaaleiland Jersey te voldoen, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De klanten, die een rekening hadden bij de internationale tak van de bank die op Jersey is gevestigd, hadden niet gereageerd op een verzoek om hun identiteit te bewijzen.

Volgens een interne memo had Lloyds geen aanwijzingen dat er wat mis was met de rekeningen. Maar de rekeninghouders hebben wel al drie jaar het verzoek genegeerd om hun identiteit te bevestigen. Ze krijgen nu een laatste kans om dat alsnog te doen.

De druk op banken om maatregelen tegen witwassen te nemen, neemt toe na schandalen bij onder meer Danske Bank. Ook branchegenoten HSBC, Barclays en Royal Bank of Scotland scherpten hun controles al aan op Jersey, vertelden ingewijden tegen de krant. Ook Deutsche Bank waarschuwde duizend bedrijven dat hun rekening bevroren kan worden.

Volgens de banken gaat het om een klein percentage van alle rekeninghouders. De achtduizend rekeningen bij Lloyds zou minder dan 5 procent van alle rekeningen op de Kanaaleilanden zijn.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.