Nieuws

Marcel Welsink nieuwe bestuursvoorzitter Grant Thornton

Marcel Welsink RA (57) is met ingang van 1 juli 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton.

Hij volgt daarmee Frank Ponsioen op, die de functie de afgelopen zeven jaar heeft vervuld. Hiermee bestaat de nieuwe raad van bestuur van Grant Thornton in Nederland uit drie personen: Marcel Welsink, drs. Sebo Havinga (54) en Bart Jonker RA (51).

Marcel Welsink is sinds 1985 werkzaam bij Grant Thornton. In 1995 werd hij benoemd tot partner. Voordat Welsink in 2012 toetrad tot de raad van bestuur, was hij werkzaam binnen de controlepraktijk in Amsterdam en bekleedde hij daarnaast diverse functies. Zo was hij vestigingsleider, IBC-director, directeur Assurance en serviceline leader Assurance. Binnen de raad van bestuur was Welsink verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Finance, IT en Risk en compliance.

Marcel Welsink zegt over zijn benoeming: "In de afgelopen bestuursperiode heb ik mij voornamelijk gericht op mijn rol als cfo. Als voorzitter worden mijn speerpunten innovatie, duurzaamheid en technologie, zowel ten behoeve van onze klanten als onze eigen organisatie."

Met de benoeming van Marcel Welsink kondigt Grant Thornton tegelijkertijd de geplande invulling aan van Prof. Dr. Cokky A.R. Hilhorst als lid van de raad van commissarissen en drie nieuwe partners, te weten drs. Margreet Ligthart-Overweel RA (45), drs. Alex Ruigendijk RA (43) en drs. Jan Ruigendijk RA (47) (allen per 1 juli 2019).

Oob-vergunning

Grant Thornton kondigde eind 2018 aan uiterlijk 1 juli zijn oob-vergunning in te leveren. Grant Thornton zegt zich in de toekomst meer te willen focusen op het leveren van diensten aan het mkb en familiebedrijven en klanten in het mid corporate segment. Ponsioen, die eind december uittrad als partner, bleef vanwege het proces rondom het omzetten van de oob-vergunning aan tot eind juni.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.