Nieuws

Stuurgroep Publiek Belang zet publicaties op een rij

De Stuurgroep Publiek Belang (SGPB) heeft een overzicht gemaakt van eerder uitgebrachte publicaties.

Als afgeleide van de Veranderagenda Audit, die nadere invulling geeft aan maatregelen uit het verbeterplan In het publiek belang, bracht de stuurgroep tussen 2015 en 2019 publicaties uit over thema’s als cultuur en gedrag, continuïteit, structuurmodellen en de impact van technologie. Ook verschenen twee oorzakenanalyses, een fraudeprotocol en een uitwerking van het verbeterplan voor niet-oob-accountantsorganisaties.

Dit voorjaar kwam de SGPB met het Dashboard Accountancy, dat laat zien hoe de sector werkt aan kwaliteitsverbetering. Ook moet het prestaties van accountantskantoren zichtbaar maken. Het eerder uitgebrachte green paper over structuurmodellen zal naar verwachting in de tweede helft van 2019 via het dashboard een vervolg krijgen.

De Stuurgroep Publiek Belang is opgericht in januari 2017, als overlegorgaan van grote en middelgrote kantoren, SRA en NBA.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.