Nieuws

Consultancytak big four groeit hard in Duitsland

Een sterke groei in adviesopdrachten zorgt voor recordomzetten bij de consultancypraktijken van de grootste zakelijke dienstverleners in Duitsland. De adviestakken van de big four groeiden het afgelopen boekjaar met gemiddeld tien procent.

Dat meldt de website Consultancy.nl. De adviesindustrie bij de oosterburen is vorig jaar met ruim zeven procent gegroeid, naar een omvang van bijna 34 miljard euro. Hoewel de markt minder hard groeit dan in 2018, bereidt de Duitse managementconsultancysector zich voor op een stijgende vraag naar consultancydiensten.

Vooral grote strategische advieskantoren, zoals Boston Consulting Group (BCG) en de big four, denken dit jaar in Duitsland verder door te groeien, aldus de vaksite. De managementconsultancysector groeit in Duitsland al vijf jaar met meer dan zeven procent per jaar. Ook nu nog, ondanks recente economische tegenwind. "Alle bedrijven worden geconfronteerd met belangrijke veranderingen, dus is de behoefte aan externe ondersteuning groot", aldus Cornelius Baur, ceo van McKinsey in Duitsland. 

Duitsland telt ruim 19.000 adviesbureaus. 87 procent daarvan heeft een jaaromzet van minder dan een miljoen euro. Een groot deel van de adviesmarkt is in handen van zo’n vijftig grote partijen, die zich richten op gebieden als strategie, fusies en overnames, bedrijfsvoering, finance & risk, human capital en digitaal. Hun groei over 2018 bedroeg gemiddeld 7,5 procent.

Bron: Consultancy.nl

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.