Nieuws

Risicomanagement centraal tijdens Accountantsdag 2019 in Rotterdam

Tijdens de Accountantsdag 2019 staan inzicht in risico’s en risicobeheersing centraal. Onder meer Moniek Hutten (criminoloog FIOD), Ivo Vliegen (cfo HEMA) en macro-econoom Kees de Kort betreden op 20 november het podium. De Accountantsdag vindt dit jaar plaats in Rotterdam. Aanmelden met vroegboekkorting is nog mogelijk.

Economische crisis, technologische disruptie en fraude van binnenuit: risico's komen overal vandaan. Informatie waarbij veel vraagtekens zijn te plaatsen lijkt steeds vaker voor te komen. Om financiële resultaten goed op waarde te schatten is inzicht in risico's, risicobeheersing en verdienmodellen essentieel. Daarom staat risicomanagement dit jaar centraal tijdens de Accountantsdag 2019.

Analist en BNR-columnist Kees de Kort noemt groeicijfers vanuit de Chinese en Indiase overheden India "bij elkaar gelogen". En cijfers van de OESO neemt hij ook niet serieus. Tegelijkertijd waarschuwt kredietbeoordelaar Moody’s voor technologische manipulatie van informatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fake video’s en beelden van bestuurders van bedrijven en organisaties. Alexander Klöpping (Blendle) vertelt tijdens de Accountantsdag meer over de mogelijkheden van de techniek die hierachter schuilt.

Privacy

Tijdens de middagsessies van de Accountantsdag is privacy één van de belangrijkste thema's. Het afgelopen jaar is voor honderden miljoenen geschikt in verschillende zaken rond datalekken en privacyschendingen. Ook is voor de zomer, in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), voor het eerst een bedrag gehangen aan immateriële schade. Voor bedrijven en organisaties die over veel data beschikken, zoals accountantskantoren en overheidsinstellingen, wint het thema privacy en dataprotectie dus aan belang.

De Accountantsdag vindt dit jaar plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Voor NBA-leden en andere belangstellenden geldt een vroegboekkorting tot en met 2 september aanstaande. Aanmelden kan via www.accountantsdag.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.