Nieuws

EY Global noteert sterke omzetgroei

De omzet van EY Global over boekjaar 2019 komt uit op 36,4 miljard dollar. Dat is een omzetgroei van 8 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Alle servicelijnen noteerden groei. Assurance groeide met 4,4 procent, Tax met 8,6 procent, Advisory met 9,2 procent en Transaction Advisory Services met 15,5 procent. Alle regio's vertoonden groei: Americas groeide met 8,5 procent, EMEIA met 7,1 procent, Asia-Pacific met 9,1 procent en Japan met 7,5 procent. Het personeelsbestand steeg met 22.459 medewerkers naar een totaal van 284.018 medewerkers, een groei van 8,6 procent.

EY zegt een aantal grote nieuwe auditklanten zoals Deutsche Bank en Bosch te danken hebben aan een sterke inzet op digitale auditdiensten. EY kondigde vorig jaar aan om in de komende twee jaar 1 miljard dollar te investeren in technologie en innovatie, als onderdeel van de strategie om meer te investeren in zogenoemde disruptive technologie; innovaties die traditionele systemen vervangen. Volgens Carmine Di Sibio, sinds juli de nieuwe EY Global Chairman en ceo, is die strategie verantwoordelijk voor een groot deel van de groei.

Di Sibio: "Hoewel de wereldeconomie in het afgelopen jaar meerdere spanning te verduren kreeg - zoals handelsspanningen, protectionisme en angst voor een nieuwe recessie - hebben we een sterke groei gerealiseerd door onze voortdurende focus op waardecreatie op lange termijn door technologie te gebruiken om traditionele EY-diensten te transformeren, waardoor we nieuwe, innovatieve oplossingen lanceren."

Als voorbeelden van nieuwe technologieën noemt EY artificiële intelligentie en natural language processing, waardoor bedrijfsdocumenten volgens EY "efficiënter en effectiever" kunnen worden geanalyseerd, met doorvoertijden die "90 procent sneller" zijn en "25 procent nauwkeuriger". Verder zet EY sterk in op verschillende blockchainactiviteiten.

EY Global omzet per servicelijn (in mln dollars)

 

 

FY19

FY18

% groei in lokale valuta

Assurance

12.646

12.534

4,4

Tax

9.460

8.995

7,8

Advisory

10.236

9.621

12,3

Transaction

Advisory Services

4.052

3.622

13,6

Totaal

36.394

34.772

8,3

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.