Nieuws

Crowe Foederer: omzetconsolidatie in 2020 door corona

De omzet van Crowe Foederer is in 2019 met 11 procent gestegen tot 50,5 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht het kantoor vanwege de coronacrisis een consolidatie van de omzet.

Dat schrijft het kantoor bij de publicatie van 'De Kracht van Crowe Foederer. Een helder verslag van 2019'. Alhoewel Crowe Foederer geen oob-accountantsorganisatie is en daarom niet verplicht is een transparantieverslag uit te brengen, wil het kantoor toch "een helder en eerlijk verslag publiceren", waarin het onder andere verantwoording aflegt over de kwaliteit van de dienstverlening.

Begin dit jaar ging Crowe Foederer ook voor 2020 nog uit van dubbele groeicijfers. Maar door corona is die verwachting bijgesteld. De crisis levert meer werk op, maar er zijn volgens het kantoor ook tegenvallers, zoals opdrachten die wegvallen of worden uitgesteld of een incidenteel contract dat niet kan worden verlengd.

Toch is 2020 geen verloren jaar, aldus ceo Johan Daams. "Op andere terreinen zien we volop groei zoals in onze rol als trusted advisor voor klanten, onze toepassing van slimme technologie, plus het aantal en tevredenheid van onze medewerkers."

De coronacrisis zorgde aanvankelijk voor enige aarzeling om volop nieuwe medewerkers te blijven werven, maar "het vertrouwen in onze dienstverlening en met name het vertrouwen in onze klanten" zorgde er al vrijwel direct voor dat het kantoor 'openbleef' voor nieuwe medewerkers, stagiaires en werkstudenten. Alles bij elkaar ging het tot 1 september om 130 mensen, ten opzichte van 109 over heel 2019. Crowe Foederer is nu vooral op zoek naar accountants en fiscalisten.

Corona heeft ook geen negatief effect gehad op de medewerkerstevredenheid, aldus het kantoor. In augustus gaf 60 procent van de medewerkers het cijfer acht of hoger en 87 procent een zeven of hoger.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.