Nieuws

Springlevend: Verkiezing slimste accountant gaat van start

Meer dan honderd accountants namen op 23 oktober deel aan de eerste voorronde van de verkiezing van De Slimste Accountant 2020. De quiz is onderdeel van het jubileumprogramma 'Springlevend' van de NBA.

Accountantskamer-voorzitter Sandra Schreuder keek mee bij de eerste voorronde. Zij refereerde bij de aftrap aan desinformatie, met een verwijzing naar Arjen Lubach en zijn 'Fabeltjes Fuik'. "Moge de slimste accountant op eigen kracht winnen", hoopte zij.

Onder aanvoering van enthousiaste quizmaster Rens Merkelbach kregen de deelnemers vervolgens 25 meerkeuzevragen voorgelegd. De vakinhoudelijke vragen bleken voor de deelnemende accountants vaak nog te doen, maar voor de algemene kennisvragen moet de interesse wel breed zijn. Naast de vaktechniek kwamen er vragen langs over onderwerpen als voetbal, literatuur, politiek en de media.

Winnaar van de eerste voorronde werd uiteindelijk Ewoud Hagedoorn, manager bij PwC in Zwolle. De top vier werd verder gevormd door Marc Coppens, Klaas Kievit en Esther van der Vleuten; haar vierde plek betekent dat ook het NBA-bestuur vertegenwoordigd is tijdens de finale van de verkiezing op 13 november. Van elke voorronde gaan de vier beste kandidaten door naar die finale. Wie als vijfde eindigt (dit keer was dat Jeanne Aanhane-Bakker) staat op de reservelijst.

Volgende rondes

De volgende twee voorrondes van de Slimste Accountant zijn op 30 oktober en 6 november; ook beide vanaf 16.00 uur. Aanmelden hiervoor is nog mogelijk. Onnodig te zeggen dat dan weer andere vragen worden gesteld aan de deelnemers, zo benadrukt de jury die wordt gevormd door Arnout van Kempen en Lukas Burgering

Alleen accountants en accountancy-studenten in de fase van de praktijkopleiding mogen zich als deelnemer aanmelden voor deelname aan De Slimste Accountant. Toeschouwers kunnen wel meekijken tijdens de verkiezing, die als Zoomsessie wordt georganiseerd. 

Alle informatie, ook over de andere online events in het kader van het 125-jarig accountantsberoep, is te vinden via nba.nl/springlevend.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.