Nieuws

'Vertrouw op moed jonge accountants bij hervormingen'

Jonge accountants durven best inhoudelijke en persoonlijke kwesties te bespreken met hun direct leidinggevenden en managers.

Dat zeggen drie studenten van de UvA post-master Accountancy in een opinie in het Financieele Dagblad. De studenten reageren op een interview met kwartiermakers Chris Fonteijn en Marlies de Vries, waarin gesproken werd over een casus waarbij een jonge accountant problemen ervaarde toen hij problemen met het functioneren van een manager aankaartte binnen de organisatie.

"Dit voorbeeld is wat ons betreft – ondanks het beeld dat wordt opgeroepen – beslist niet kenmerkend voor de omgeving waarin jonge accountants zich bevinden", schrijven de studenten. "De cultuur die wij ervaren is een andere dan die het artikel omschrijft. De cultuur stimuleert juist openheid en stelt ons in staat inhoudelijke en persoonlijke kwesties te bespreken met direct leidinggevenden en managers. Die managers vertegenwoordigen ons bij de bovenlaag. In onze beleving vertalen zij ook de tone at the top naar de werkvloer."

De drie studenten hopen dat de kwartiermakers "vertrouwen hebben in de moed van jonge accountants". Ze blijven graag met hen in gesprek "over onze rol in de hervorming van de sector".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.