Nieuws

Vitamine A: 'Partners staan open voor mening jonge collega's'

In het kader van Springlevend, de jubileumviering van de NBA, spreekt Vitamine A-host Sven Budding met Andrea Moser over verschillen, overeenkomsten en uitdagingen tussen generaties in de accountantssector.

Beluister de Vitamine A-podcast aflevering #10 met Andrea Moser.

Andrea Moser (25) is assistant manager bij KPMG en bezig met haar praktijkopleiding tot accountant. Eerder was zij bestuurder van de Vereniging van Accountancy Studenten (VAS) en tegenwoordig redactielid van The Accountables, het discussieplatform voor accountancystudenten. Op 3 november gaat zij als jonge accountant in gesprek met oudere beroepsgenoten, in het kader van de sessie 'Boomers vs millennials'.

Moser is vooral benieuwd of er inderdaad veel verschillen zijn tussen de oude en jonge garde, "of dat we eigenlijk helemaal niet zo verschillen van elkaar". Volgens haar is er binnen het beroep veel discussie over de berichtgeving en de ontwikkelingen in en om het vak. Zelf ervaart zij dat de partners bij KPMG "erg open" zijn naar de jonge garde toe. "Dat geeft me het gevoel dat ik kan zeggen wat ik wil."

Volgens Moser is het niet meer vanzelfsprekend dat accountancystudenten ook gaan voor een carrière binnen een accountantsorganisatie en voor het partnerschap, "dat wordt eerder een uitzondering", meent zij. "Ik wil eerst gewoon RA worden en dan kijken wat de vervolgstap wordt."

De online sessie 'Boomers vs millennials' wordt gehouden op 3 november, van 15.30-17.00 uur. De discussie wordt geleid door Joost Hoebink. Aanmelden is nog mogelijk. Meer informatie is te vinden via nba.nl/springlevend.

Beluister de Vitamine A-podcast aflevering #10 met Andrea Moser.

De Vitamine A-podcasts zijn te beluisteren via Apple Podcast, Spotify, Google Podcasts, Pocket Casts, Stitcher, Deezer, Overcast en Tune In. Alle afleveringen zijn daarnaast terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.