Nieuws

Springlevend: Hoe relevant is het accountantsberoep?

Circa vijftienhonderd NBA-leden en andere belangstellenden bekeken op 24 november het online slotevent van het jubileumprogramma 'Springlevend'. De blik van buiten op het beroep stond daarbij centraal.

"We moeten teruggaan naar de basis, het gaat om maatschappelijke relevantie", aldus NBA-voorzitter Marco van der Vegte. Die relevantie van de accountant stond centraal tijdens het slotevenement. Stakeholders en visionairs gaven hun kijk op de rol en toekomst van het vak. Thema's als het belang van vertrouwen en de verbreding naar het geven van zekerheid bij niet-financiële informatie kwamen daarbij aan de orde.

Foto Rens de Jong en sprekers op podium

Het online webinar kende bijdragen van onder meer Paul Polman (adviesbureau Imagine, voormalig ceo Unilever), Monique Donders (managing director en country manager Blackrock Netherlands), Geraldine Matchett (co-ceo & cfo Royal DSM) en Ewout Irrgang (college Algemene Rekenkamer). Dagvoorzitter was BNR-presentator Rens de Jong.

Terugkijken van het slotevent kan via nba.nl/springlevend

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.